Room of the Day: Custom Storage & Furnishings Rock Soho Living Room

via Megan Grehl Design

A space-savvy cabinet, bench and shelving unit near the entry help a busy New York family stay organized

Danielle and Stephen Krupa love all the fast-paced activity that New York City has to offer, especially the live music. The living room of their Soho loft needed to better accommodate their family’s get-up-and-go lifestyle. Originally built in 1895, the once-commercial fourth-story loft was converted to residential space in 2001. After they bought it, the Krupas undertook a major renovation with Stephen’s sister, architect Julia Krupa.

The addition of two daughters to their family created the need for more and better-designed storage near the entry. They also wanted to update some of the living room’s stylistic elements. Designer Megan Grehl maximized the space’s storage while keeping the look in line with the Krupas’ fun-loving “rocker” aesthetic.

Click HERE for the full story…

Room of the Day: See a 30-Day Makeover of a Manhattan Living Room

This rental unit in a newly renovated Garment District building gets dressed for success in a New York minute

While still under construction, a new condo building in a prime location caught the eye of a financial executive and his 25-year-old daughter. Close to his work and full of light, a brand-new condo in New York’s Garment District was too much to pass up, so he jumped at the chance to rent a unit.

But the all-white open-plan living room needed some life pumped into it before the family could move in the following month. Pressed for time, designer Rose Praino of YDC Design worked to find in-stock furnishings and accessories to reflect the father and daughter’s different interests, personalities and needs.

Click HERE for the full story…

Room of the Day: A Sunroom Shines Bright in a Renovated 1970s Home

 A Dallas family takes the plunge with a large renovation, gaining a dazzling sunroom with views to the newly built front-yard pool

Most homeowners looking to add more living space turn their attention to their backyard. But with a pie slice-shaped lot in which the home backed up to the narrow point, these Dallas homeowners didn’t have that option.

Instead, they plowed forward, turning their mostly unused front yard into a more activity-rich spot that includes a gorgeous new sunroom with an artsy style that rivals the views to a new above-ground swimming pool.

Click HERE for the full story…

Room of the Day: Elegant New Dining Room Pulls Off a Collected Look

via James Michael Howard

The formal space mixes custom details to create an exquisite style bridging past and present

This formal dining room might look like it was lovingly looked after by several generations, but it’s actually part of a newly built home. The collected look was all part of the plan.

To hit the mark just right, interior designer James Michael Howard coordinated the room dimensions with architect Peter Block to ensure the proportions would suit the furnishings that were to follow.

Click HERE for the full story…

Room of the Day: A Blue-Walled Beauty

The parlor in this 230-year-old New Hampshire home had been expanded in a previous remodel, but it was short on pizazz. In addition to its lackluster looks, it didn’t serve a clear function for the homeowners, who weren’t exactly sure how to improve the space. The long, narrow layout made arranging the furniture, which included a grand piano, even more challenging.

To crack the problem, homeowner and designer Amy Mitchell of collaborated with designer Dena Hamilburg to transform the parlor into a formal area for reading, entertaining and practicing music — all unified by a gorgeous blue hue.

Click HERE for the full story…

Room of the Day: Sophisticated Schoolhouse Style for a Kids’ Bathroom

Most families aim to create more space during a bathroom renovation. This couple wanted a smaller and simpler space for their four kids.

They hired designer Leigha Heydt of Heydt Designs to reconfigure the chopped-up layout and combine a separate tub and shower for a simplified, open plan that would allow leftover space to be used for a new separate laundry room.

See the transformation from a choppy layout into a smart schoolhouse style bathroom. Read on…

A California Kitchen Boots Out Beige

A down-and-out kitchen catches the joy wave and turns up the fun for a social family of 5

These homeowners aren’t fans of bland. After moving from the Midwest to embrace the laid-back vibe of the West Coast, the frequent entertainers wanted to bring spunk to their neutral kitchen.

Now new white cabinets and counters keep the room light, while vibrant yellow window trim, funky hardware and custom tile in retro colors jazz it up. Click HERE for the full story…